Wednesday, April 21, 2010

Kenapa????????????

Kenapa marah sgt?
Kenapa wat kerje cincai boncai?
Kenapa manager ko bleh approve account tu?
Kenapa ko mesti nak susahkan aku wahai auditor?

Hello kawan, nape U xbleh wat keje betul2. Any particular reason? U tau x account ni urgent and 1st year. Act, U noe how to do or not. Because of U, I xde mood nak buat kerja and post any entry.. Xniat pon nak buruk2 kan U kat sini.. but it's really stress when u as qualified person yg bleh wat account, but U not doing it in da rite way. Plzz... next time dont do dis anymore..[Noktah]

____________________________________________

Semalam aku memang xde mood nak post any entry, di sbbkan hal diatas.. semua kerje stress daleela. Mamak jual roti pon bleh stress kalo org order air masak berkali2 (hehehhe cth : EN. A), kalo air buah ke xpela jgkan...Act nak buat account ni xdela susah sgt, perlu guna logik dan sikit pegetahuan ttg terms2 account = account akan jd balance. Korang rase account ni penting ke? Pentingla ngooooiiiii... semua org kene buat account. Kira nye kalo lu olang xpandai pegang duit, bw2 la buat akaun sendiri... tambah2 la yg kaki boros cam aku ni, last2 cukup bulan kering.. Kalo korang buat account tok manage belanje korang, semua bende akan lebih teratur memang akan adela bende2 yg xjangka spt.. mak mentua nak pinjam duit ke.. datuk nak kawen lg 1 ke.. korang pandai2 la simpan dan tolak tepi bende2 mcm tuh... As wife pon, korang kena pandai manage duit. Kalo korang style gabung duit gaji.. lg perlukan perhatian lebih... kalo dah kering xkan nak g minta duit kat mak mertua plakkan... Hidup berumah tangga bg org muda (cop...muda ke aku nih?ahaks) cam aku ni.. perlu byk pakai duit..tu belum ade anak lg..pampersla, susu la, mknn baby la, sabun2 bagaila, puting, botol susu la bagai.. kalo harge 1 rgt or 2rgt xd hal la kawan... so mungkin korang le try berjinak2 dgn account sesikit... baik tok korang.. kalo yg dah buat, it's good. Tp kene rajin update la ye dok..

Shoping list

Shoping list ni di gunakan sebelum korang g shoppingla.. beli barang yg patut2 je.. pikir2la nak masak pe untuk semgu.. cam aku selalunya aku shopping kat tesco seminggu sekali la...selepas berbincang ngan En.A bende ape yg perlu di beli dan ape 'ko nak mkn semgu ni', baru la aku list down pe nak beli dan terjah TESCO....

Pas korang dah beli2 tu simpanla resit2 tu dan gam pada kertas A4 tok rujukan seterusnya, buat perbandingan dr bulan ke bulan.. kalo malas sgt.. ko suruh la anak jiran tlg tampalkan..

Pengeluaran duit dan perbelanjaan lain2 pon wajibla kan... korang catat kan...worksheet ni mungkin dpt membantu korang.. bleh ambil di www.vertex42.com/ExcelTemplates/grocery-list.html dan http://www.vertex42.com/ExcelTemplates/expense-tracker.html untuk tracking korangnye perbelanjaan seperti ni..


Kat website tu pon byk lg korang leh dpt kalo korang xsuka yg ni... Renung2kanla selamat beramal. Aku doakan kebahagian rumah tangga korang and family.. (huiiissshhh nape ngan aku ni.. gilo ke.. adakah aku nak mati? gilooooo... amal ku xcukup lg) ooooo tidak.. telinga ku berdesing.... ade org mati kene daun aku...


1 comments:

Love Says it All~ said...

check out the latest dates for makeup classes!!!

APRIL

24TH : PERSONAL/BASIC GROOMING CLASS RM150
25TH : PERSONAL/BASIC GROOMING CLASS RM150

MAY
8TH-9TH : BRIDAL MAKEUP CLASS/KELAS ANDAMAN PENGANTIN RM500 (2DAYS)

15TH & 16TH : BRIDAL MAKEUP CLASS/KELAS ANDAMAN PENGANTIN RM500 (2DAYS)

**MAKEUP PROVIDED FOR ALL CLASSES.
**LUNCH PROVIDED
**CERTIFICATE OF ATTENDANCE WILL BE GIVEN
**LIMITED TO ONLY 6 PAX MAXIMUM FOR ALL CLASSES!!!
**BRING YOUR FRIENDS ALONG AND GET RM20 DISCOUNT FOR PERSONAL CLASS & RM50 DISCOUNT FOR BRIDAL CLASS!!!!!


WEEKDAYS CLASS IS ALSO PROVIDED!!! (UPON CLIENT REQUEST, DO MAKE AN APPOINTMENT FIRST BEFIRE CONFIRMING)

HTTP://WWW.EYRARIZAL.COM
FB: EYRA RIZAL / eyrarizal@gmail.com
016-2128740 (SMS & CALL WILL DO)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails