Tuesday, April 13, 2010

Contest DIY - with ur Own Stylee...

Mane? Mane? Contest...where got contest..wallawey.. just Do-It-Yourself...If sweetPea Pumpkin minat kumpul alatan dapur.. me myself plak suka nak wat rumah mcm tadika...hehheheh syyhhhhh..(jgn bgtau En. A, die xtau ni.. die xbaca pon..)hehehehhehe who care's dear.. Sorry Zihan, me myself bukan xsuka kumpul alatan dapur but then dapur tu le muat me myself jek... siannnn...huhhuhuhu biasala if baru nak membina rumahtangga begitula adatnya.. i ye kan..hehhehe Commee.. See what me myself can DIY dlm rumah ------->>>>>>>>

1. Cadangnya nak tukar wall kat depan pintu masuk ni...become like this :

Uiissshhh.. Senang je ni kan...
1. Mula..lukis jelakan...xkan pokok pun xtau lukis, adik aku Ameen tu pon tau lukis ha..
2. Kemudian, gunakan cat itam pastu ikut jela garis yg di lukis td... kalo nak tebal pokok tu, guna la berus tebalkan..
3. Tempat penyangkut tu, beli la yg stick tu..letak gam UHU lekatkan di batang pokok...

Tadaaa...

2. Cadangnya nak tukar wall kat meja makan tu ke sebegini rupa...:



Masih kekalkan konsep ranting-ranting :

1. Kalo rase macam malas je nak lukis, beli je ranting-ranting di kedai bunga..skrg byk jual ikutla warna dinding. Ini idea me myself la sbbnya..rase mcm nak buat je ranting-ranting kat umah ni milik ibuku dulu.. Tgk je pic ni rase cam leh di recycle balik...

2. Guna kan gam tembak..(tau xgam tembak camne? Alahh..yg org guna wat hantaran tu..Kalo lekat kat tgn sure xleh tanggal terus jd alien..hehehehe). Gam kan di ranting2 sikit di hujung2 ranting...

3. Kalo nak dapat Efect 3d lg bagus utk sarang burung tu.. bakul2 hantaran yg dulu2. . boleh diguna pakai balik..Jgn membazir ok..hehehehe.. gantung la guna tali tangsi ke..suh la En.Husband gantung kan ke syiling dan anggarkn die akan duduk sebelah ranting2 itu ikut suka 'uolls'la.. xkan ikut suke 'me myself' plakkan...

4. Burung 2 ekor tu plak...korang cr je kat kedai pon ade ... sangkutkan di situ... Letak butterfly pon santekk gak..

Tadaaaa....

3. Cadangnye nak letak frame2 ni di sebelah laluan bili air, supy org xtgk bilik air aku tuh (mana punye arkitekla design bilik air kat depan2 tuh..Sekolah mana ni dulu???? Teknik ke..heheheh) ...seperti ini :



Hadiah kawen yang dapat hari tu kan byk dpt frame..betul ke... Kalo xbyk korang bleh wat sendiri..

1. Ambilla kertas keras yg memenuhi citerasa, buat la bentuk fram cam kat atas tu.. dan susun ikut suka hang..

2. Kalo nak gantung2 gantungkan..kalo xmau letak kan diatas para. pastu letakla bunga ke ranting2 ke (tema aku ni ranting...)

3. Pastu letak batu2 untuk lagi cantik.. kalo xde gambar letakla kata2 pon santek gak...


4. Last but not least, cadangnye nak santek kan dapur seperti ini :






Bestnye kalo dapat buat camni.. ni agak susah sikit..perlukan masa dan khidmat bantuan En. A utk mengguntingkannye...:

1. Lukis ikut bentuk kuali, senduk, sudip yang memenuhi citerasa di atas kertas warna kegemaran 'me myself'

2. Kemudian gunting ikut bentuk scr cermat yek..Kalo x nanti xcantikla..

3. Kemudian, gamkan guna gam UHU sticky, jgn gunakan gam UHU yg buat bunga tu..

4. Tampalkan di tempat yang di suka

Tadaaa...



Bilik tidoo...xbolehla bgtau.. Rahsiaa....heheheheheh tgk jela ye...




.
.
.
.
.
.
.
.

Renung2 kan, Selamat Mencuba..!!!!!

0 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails