Wednesday, June 9, 2010

Resipi Aiskrim Goreng

Ahhaaii~~

Kawan-kawan.. bingung ke? Asyik-asyik aku tukar background.. hahahhaha ikut moodla kawan-kawan.. InsyaAllah kali ni tema makanan tak akan lari...Ohhh noo.. bukan blod ni dah jadi resepi..bukan bukan bukan.. Masih ada lagi cerita-cerita yang menarik dan sengal untuk di kongsi bersama. Tapi dalam pada masa yang sama kawan-kawan bolehlah menjamu mata dan menjamu selera. Tunggu jelah eh pengumaman nanti.

Sebelum tu bolehlah kiranya diriku ini mengupdate sedikit resepi Aiskrim goreng. Tak pernah pulak aku mencuba.. tapi dapat kat email. So maybe sesiapa yang nak cuba dulu, boleh cuba dan beri comment. Ada nya kala ini, tidak berkesempatan untuk memasak benda-benda ni..Almaklumlah.. pekerja yang berdedikasi..ahaks.. muntah hijau bos dengar!!!


letak aiskrim atas roti yg dah lembab


tekankan dengan acuan telur kuat2. Acuan banjo abang burger tu.. tau kan? 


jeng2 dah jadi bulat kan...


Masuk dalam plastik simpan dalam freezer satu malam. Jangan lebih dari 3 hari kawan, nanti jadi aiskrim kulat pulak


goreng atas minyak yg betul2 panas. Kalau nak very sure, try letak jari..melecur tak? Kalau melecur panaslah tu.. 


Toskan minyak dahulu...uishh kenapa 2 je? ooo untuk 2 orang je k..

Letak di dalam pinggan dan curahkan susu ideal ke atas roti ais krim tadi

Apabila di potong, aiskrim tersebut masih keras dan sejuk

Selamat mencuba dan melahap.. Kalau jadi sila tinggalkan comment eh..
 Kredit merpati66




Ketibaan yang tiba-tiba : Kawan-kawan dah bersedia ke nak beraya? Suka makan serunding x?

7 comments:

zack zukhairi said...

owwh, senang je rupanya nak buat eskrim goreng...
tapi tak cair ke aiskrim tu ?

Kazaztan Team said...

huhh..cam tu kah buat ye..emmmpp..suka juga makan serunding...makan dgn ketupat..sedap ye

hakimfaridzul said...

eh, senang nye nak buat ais krim goreng tuh!

nak try la!!!

thanx sharing!!!

along said...

sila buatkan utk org sakit ni..teringin la nk makan...

ElyaElmo said...

mana nak cariiii acuan telur tu yeh??he3
cam senang jee buat die..nyum3

Kech Hidayah said...

camtu je ke dalee?mase potong roti tu, tak terbukak ke roti tu?ade kena letak ape2?mcm letak telur ke?nak kasi dua roti tu melekat kt tepi.

nursabrinamohdropi said...

dah cube :) . sedap untuk dimakan time berbuka puase . HAHA

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails