Monday, February 28, 2011

Review W-Day | 1st year Ann : Hantaran Pihak Perempuan kepada Pihal Lelaki



Assalamualaikum dan ahhhhaaaaiii~~~

****

Sempena ulang tahun pertama kami, inginlah diri ini 'mengrefreshkan' memori2 indah dalam kotak ingatan ni. Saat yang paling indah dan susah di gambarkan. Penat, payah dan akhirnya selesai juga. Sessi 'review mengreview' di mulakan dengan hantaran pihak perempuan kepada lelaki. Semuanya di buat oleh my ibu chicken rice {hahaha. chicken rice tak ada kena mengena. Abaikan je.} dan my super ayah. Tak paham kenapa warna kuning? Meh nak cerita. Ayah cakap keluarga kami memang perlu ada warna kuning. Sama ada pelamin warna kuning atau hantaran atau baju nikah. Wuiiiissshhh ayah sikit tak agak nak suruh anak perempuan dia pakai kuning. Dah macam anak raja je tapi kulit kasar macam ular. Jadi akak play safe pilih warna hantaran jelah buat warna kuning.  


- 9 Dulang hantaran -

Sireh Junjung
Pulut Kuning
Kasut
Kemaja dan Seluar
Al-Quran
Jam dan wallet
Shaver and minyak wangi
Alat2 pembersihan diri
Tuala



Sireh Junjung

Ini ayah dan ibu yang buat. Petua untuk sesiapa yang teringin nak buat sireh junjung sendiri ialah pastikan anda menggunakan sireh india. Jangan sesekali menggunakan sireh melayu yang biasa nenek2 makan tu. Sireh melayu cepat layu [serius, terjadi masa akak tunang dulu]. Akibat dari peristiwa sireh layu time akak tunang tu, akak tanya makcik En. A macam mana sireh dia boleh segar sampai malam.

Dia kata pakai sireh India... OOoOoOoO now i noe edy.

Kayu ukiran beli di Masjid Jamek



Pulut Kuning

Yepp...ayah akak agak konservatif sikit. Penuh dengan adat dan tatasusila. Tapi kesian anak dia suka main redah je... Ni pun akak ikutttt je. Pulut kuning itu ibu yang rendam malam2 dan makcik2 yang masak dan hias. Pulut kuning yang di saluti telur dadar.

Kayu ukiran beli di Masjid Jamek



Kemaja dan seluar | SEED {if i'm not mistakenlah... dah xingatlah}

Ayah malas nak gubah2.. ayah beli bakul sangkar dan sumbat dalam tu.. dan hias sikit dengan bunga.. sekarang bakul tu kami guna buat letak barang kelengkapan En. A.

Baju beli di Isetan, KLCC
Bakul beli di Sin Ying, Semua House



Towel |Elle *brown colour

Ni sama kes seperti di atas, ayah malas nak buat gubahan tambahan pula masa pun tidak berapa mencukupi. Last minit juga tetiba bakul warna emas tak ada, yang ada cuma warna putih. Pejam mata beli sajalah....

Towel beli di Jusco *Agak murah*
Bakul beli di Sin Ying, Semua House


Jam, wallet dan tali pinggang | Fossil

Bentuk sangkar separa bulat. Ayah dan ibu gubah bersama bulu2 kuning dan sedikit fresh flower {my BFF yang letak pagi2 time nikah tu}

Jam, wallet dan tali pinggang beli di The Gardens
Bakul beli di kedai {No Name}, Semua House



Al-Quran

Ayah cakap tak payah hias2 sangat sebab ianya dah unik. Al-Quran agak kecil tapi kaabah tu yang indah sangat tau. Ayah dan ibu tambah bulu2 di tepi sahaja.

Al-Quran beli di kedai arab di Giant, Gombak



Minyak wangi | Boss dan Shaver | Phillips

Ayah susun dan gam2kan barang barang tersebut supaya tak terjatuh masa bawa ke masjid. Shaver tu consist of shaver muka dan hidung.. senang nak trim bulu hidung jugak. hahaha

Minyak wangi beli di sogo
Shaver beli di Carefour, Mid Valley



Barang pembersihan diri | Nivea

Ni pun sama ayah gam2kan semua agar tak tercicir. Ni akak beli sebab nak suruh En. A wangi dan kemas.

Nivea beli di Tesco, Ampang *ini pon nak bg tau.. hahahah*


*
*
*
*
*

Kasut | Primavera

Gambar entahlah hilang pulak CD camera man utama tu. Cuba tengok yang atas sekali tu. Hujung sekali. Ayah tak gubah apa2 cuma, ayah letak dengan bulu2 kuning tu je..

Kasut beli di Primavera, KLCC * tempat lain xde saiz


Semuanya di buat oleh ibu dan ayah. Sebab akak busy buat En. A punya sebab nak jimat. So far, semua barang2 tu dah habis di gunakan. Semua barang hantaran kami beli sendiri, tak ada sponsor dari sesiapa. PUAAASSS tak susahkan orang. 


Lots of luv,
Dalee~~



5 comments:

AngahSayang2314 said...

wahhh ada lak yer ulang tahun pertunangan hehehe.. tak pe...

nota goyang: yupp just titikkan jer... senang kan???

Daleela said...

bukan ulang tahun pertunangan angah... ulang tahun perkahwinan...heheheh

-ilyannur- said...

Selamat berulang tahun hihi. hope bahagia ke akhir hayat =)

^nanie^ said...

hye daleela..;-)

AngahSayang2314 said...

oppsss salah la pulakkkkk heheh sorry

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails