Wednesday, February 9, 2011

Bumper Isu Kahwin : Kenapa lelaki buncit dan perempuan gemuk selepas kahwin??

Ahhhaaaii~~

Huh.. baru nak perasan lepas 1 tahun kahwin. Dulu akak memang cute macam Sizuka dan sekarang akak bertambah cute macam adik Giant dalam kartun doraemon tu.. Siapa nak jadi Giant?? hahahaha teeetttt.. 

Siapa boleh jawab soalan akak di atas tu, akak belanja makan kat belakang Ampang Point sambil2 boleh sekodeng cikgu Linda Jasmin dan Que Haidar ajar menari....


Tengok sendirilah kan. Cakap lebih2 kecik hati. Malas nak cerita. Itu belum ada anak lagi, kalau dah anak sure cute lagi.. tapi kenapa kawan akak YAYA tu kurus jugak lepas kahwin. Eh tapi lepas bersalin tu dia ada kembung jugalah. teeetttt..sowy.

Hari ni akak membentangkan hujah2 yang boleh uolls guna pakai/buang bila ada orang cuba menembak uolls dengan soalan yang "elleh.. ko bajet ko sorang je kurus."

Fakta : Lelaki buncit selepas kahwin

Apabila cecair daripada isteri yang mengalir masuk melalui zakar semasa hubungan kelamin akan membuatkan perubahan hormon dalaman dan sekaligus akan mudah membuatkan perut menjadi buncit. Faktor itu juga menyebabkan zakar lelaki yang berkahwin akan lebih mengembang dan besar berbanding lelaki bujang. [OoooOOoo..betullah ni memang terbukti]

Namun jika hubungan kelamin tidak dilakukan dalam tempoh yang lama, perut mereka akan kembali kendur dan zakar pula akan mula mengecut. Selalunya berlaku kepada lelaki yang dah bercerai, mereka yang dah lama menduda atau selalu sibuk dengan kerja sampaikan tuntutan nafkah batin diabaikan. [Mak aii..siankan...boleh ke ni? Yayang wat sit up sudahlah ye, bleh gak perut tu turun]

Kesan dari perbuatan di atas telah menyebabkan :
1. Rambut isteri semakin hitam dan berkilat.
2. Mengurangkan jerawat. 
3. Campuran sperma dalam tubuh isteri akan menghasilkan berjuta² hormon yang membuatkan wanita lebih ceria dan gembira.

Fakta tak berapa nak fakta : Perempuan gemuk selepas kahwin

1. Kita rasa sudah berjumpa teman hidup dan tidak perlu menjadi menarik lagi.
2. Kita rasa perlu menunjukkan skil2 pandai memasak kepada suami dan keluarga mertua. Bau masakan tu pun dah boleh menggemukkan tau... tak percaya tengoklah chef2 tu.
3. Kita makan sama banyak dengan suami kita [memang pun..kadang2 terlebih teeeett]
4. Kita makan makanan yang berlebihan dengan alasan kesian tengok makanan tu, membazir. [Membazir amalan syaitonn...erk]
5. Kita mahu diri kita disayangi tanpa ada syarat "Terimalah saya seadanya gemuk ini". Hehehe
6. Mengandung [belum lagi lah... lempang kang]

Adakah jawapan anda sama dengan akak? Kalau awak kurus.. komen baik2 sikit eh, kecik hati kang.... Cabaran untuk kurus telah bermula semalam. Selepas makan nasi kandar 3 hari berturut2 dan kemudian timbang sekali dah hampir ke nombor sama dengan tarikh lahir.

  

Lots of luv,
Dalee~~


credit : Maskulin 2009

11 comments:

aDieyZa said...

lepas 6 bulan kahwin, berat zana naik 3kg.. takutnyer...

be4 kahwin dulu zana mmg dah chubby tp bila lps kahwin berat naik, jadi takut sgt.. tp family in law beria kata zana x nampak gemuk..

husband n family zana jer kata zana berisi sikit.. tapi zana rasa dah berisi banyak..

zana n husband mmg xmkn nasi wktu mlm.. if nak mkn pun be4 maghrib.. mlm just makan roti or buah jer.. tapi berat badan zana n husband still naik..apakah?? hihihi

Daleela said...

wak... roti memang xleh sentuh. sebb 2 keping roti bersamaan dengan sepinggan nasi. Unless u makan roti wholemeal...

Ada curi2 makan fast food x? hehehhee

yaya+frdz+auf said...

info yang luncah tapi bernas.
huhu.
wakk...kite dah merasa kembung 9bulan+4bulan.... huhu.

aDieyZa said...

roti mmg makan yg wholemeal..tu pun jarang2 sbb lebih prefer mkn buah.. sbb mcm dah terbiasa x mkn mlm dr dulu.. husband pun sama..

fast food sebulan sekali.. tp still naik.. adoi.. suruh senam malas lak tu.. hihihi..

ch@ said...

ermmm (sambil menggaru dagu) kita ni apa kes kak? org kata kita lepas dan sebelum kawen sama je, malah dah ada anak lagi. cuma selera makan je malampau-lampau lepas bersalin ni. hiii.

AngahSayang2314 said...

angah sokong apa yg statement kak bg sokong sangatttt

codes 13 said...

even nak kawen tu jauh lagi...tp post ni wat diri rase lagi tercabar nk maintain body lepas kawen..hehe

Anonymous said...

tp akak ngan hubby till mantain jer farra tgk hubby akak dressup pong mantap wt ape nk risau hheeehhee hubby sy lg teruk sblm kawen chubby pas kawen lg chubby hehehe

mun said...

wah info bgs nie...hehehee

hana yoriee said...

hehehe..menarik fakta2 ni..=)

mmg sorg bun bun sorg bam bam lepas kawen..ape kata kite tambah aktiviti beriadah petang2 dgn suami/isteri..

i mean beriadah kat padang yea..bukan kat tilam..hahaha..*kidding!

hana yoriee said...

*para ke-2 applied to hana n hubby..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails