Monday, January 30, 2012

Happy Anniversary ke 2... yawww!!! Alhamdulillah...


Assalamualaikum dan aaaaahhhhhhaaaaaiiiiii~~~~


**************************

Al-kisah tersebutlah kesah, perkahwinan ku sudah mencecah 2 tahun. Alhamdulillah... Rasa mcm eh.. bukan 20 tahun eh...kuikuikui... Akak ni memang sekarang bajet ketat, tak payah lah nak berkoya sangat nak berhoneymoon bagai.. Harap di ampunlah ye wahai hati. Nanti bila bajet dah tak ketat2, kita boleh pergi bakar duit kat mana2. Lagi pun akak tak la terasa sangat sebabnya En. A memang dari dulu tidak memanjakan akak dengan hadiah yang grand2 gitew.. helikopter macam jejai ngan pasha. Jadinya, perasaan kurang enak bila tidak dapat sesuatu hadiah di hari jadi atau di hari ulang tahun tidak akan singgah sama sekali... Wa.. rock la guaa... (Terbakar api nampak asapnya.. terbakar hati ade ke orang nampak?) hahahhaha

Semakin hari umur kita makin meningkat dan makin banyak benda kita lupa. Jadinya, akak membuat sesuatu agar ape yang terjadi sepanjang perhubungan akak dgn En. A ni tidak di lupakan setahun demi setahun. Sebenarnya kita meng'educate' pasangan kita agar perkahwinan ini bukan sahaja tanggungjawab, tapi lebih dari itu... Tak payah rasa tertekan sangat sebab nak jadi seorang romantik, cukup la sekadar menjadi kawan baik. Nak sembang apa ja.... bola? politik? artis? musik?? InsyaAllah boleh... 



Sepatutnya plan nak siapkan pada hari sabtu lepas. Tapi tetiba keadaan kesihatan tidak mengizinkan... tak jadilah suprisenya... Selamba badak sumbu buat depan En. A. 

"Yang.. nape awk buat semua ni? nak masuk contest ke?"
"A ah.. contest DIY Card"
"Hadiah di ape Yang? Pergi bercuti ke?"
"Bukan hadiah duit 2K"
"Bagus2... kasi menang k"

Pastu, akak pun siapkan semalam sambil tgk AJL 26 tu... ngam2 benda ni siap jam 12.00 p.m. Pastu akak suh dia baca semua yang akak buat tu... En. A plak tak mo kosentrate sebab game Arsenal dah nak mula.. hampeh tol... bila dia dah habis baca tu, akak ucaplah "Happy Anniversary ke 2".... 

"La... bukan contest ke? xdelah 2K ni?"

Eh.. Eh.. Eh.. ada yang kena buku 5K ni..

Senyum....


Lots of luv,
Mummy Dalee~~


7 comments:

Anonymous said...

kah kah kah....

ZihaN ZamberI said...

...happy ann dalie...next year hadiah best menanti! =)

eMMe said...

Hepi anniversary Dalee... Moga Allah sentiasa merahmati kalian...

hayyemoi said...

kehkeh-appi anybeseri..barakaallah insyaalah..till Jannah..:)

Yani said...

happy anniv dalee...semoga kekal bahagia dunia akhirat. Aamin...

Dulu Gadis, Kini Mama said...

happy anniversary!!

Daleela said...

Terima kasih semuanya....InsyaAllah.. doa yang baik2 juga untuk semua...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails