Wednesday, October 5, 2011

Inter Accounting Firm Games 2011 : Bowling

Assalamualaikum dan aahhhaaaaiii~~~~


*******************

Sebelum kita bercerita tentang Inter Accounting Firm Games 2011 (IAFG) dengan lebih lanjut lagi... Akak nak bercerita al-kisah 'sport club' di office akak. Every month kami adalah di wajibkan membayar RM10. Bagi akak memang agak besarlah jumlah tu..Jadi sekiranya terdapat apa2 aktiviti yang di lakukan, akak memang tanpa segan dan silu nak masuk. Baru terasa berbaloi ye dak... Baru2 ni komiti ada buat latihan untuk beberapa acara sukan seperti bowling, badminton, snuker, pool dan table tennis (ping pong). Kemudia mereka menetapkan 1 hari untuk buat perlawanan.. Di sebabkan xnak pembaziran, akak masuklah bowling tu. Walau pun hakikatnya, longkang all the time yawww..!!! Hadiah pun agak lumayan jugak seketul dinar besar lubang hidung seberat 0.5 gram = RM450 (Harap kecik je, tapi mahal) dan $$$$. Konon nak harap menang... puuuiiiii hanya mampu tempat ke 3 jerk...Hahaha itu pon dah bernasib baik jugak.. pon xpaham macam mane akak boleh dapat tempat ke 3.

So sesiapa yang menang tu johan dan naib johan di pilih masuk ke IAFG 2011 represent Company. Ini first time Company masuk acara bowling. By rite akak rasa boleh menang, tapi yang hak terror dan pemenang sebenarnya ada meeting dengan clientlah, ada class lah dan macam2 lagi. Jadinya tak memasal-masal akak pun terlibat kena ganti hak terror2 yang tak dapat datang tu... korang biar benar?



Dari Kiri : Khor Ming Kai, Rikki, Lim Tong San, Beryl and Si Demok




This is our supporter...Gambar ni di ambil oleh cameraman E & Y. (Hi handsome...!!!). Tengoklah muka budak demok tu, konon nak menggoda.. ppuuuuiiii..

Waktu main ni tak berdebar langsung sebab dah boleh agak nak kalah.. Tapi harap2 bukan TEAM yang last sekali. Sebabnya yang datang tu kebanyakkannya repalcement saja. So kira oklah tewwww.


Let me explain further bab warna2 tu. For your information, warna biru adalah Accounting Firm yang hebat2 which people call BIG 4. Gaji auditor junior pon dah RM3,600 tapi memang tak ada life sebab balik umah jam 1 or 3 pagi. In terms of knowledge pon, dieorang hanya buat specific job saja... <--- so not my choice.. acececece...(sebenarnya memang tak dapat kahkahakah). Tengoklah score dieorang, gila babai punya..Siapa yang terror sport memang di alu2kan untuk kerja di sini..

Yang warna merah pulak, Company terchenta akak..Oklah tewww dapat no 12 bukan last..kehkehkeh..



Aksi orang kalah...dahlah licin berminyak lantai tu.. pon tak paham.. (Again thanx cameraman E & Y =). You make my day!!!!)

En. A ni harap bawa camera je, tapi malas nak tangkap. Dok melepak buat muka boring dekat seat tu ye..U ada show hari tu I tolong ambil video lagi. U memaaanng!!!!

Dan ayat yang boleh mendown kan moral orang ialah "Yang, kenapa U nak malukan diri U sendiri kalau dah tahu kalah".. Ceeeessssss cake betulla...Jangan  mengalah sebelum berjuanglah..



Lots of luv,
Dalee~~



3 comments:

kech hidayah said...

hahahahaha tak supportive langsung ameer...oit no 6 tu..kalau aku datang awal skit mesti aac nombor 1..hahaha..aku sampai sane kul 3 lbh.tunggu dapat parking dah sejam kot...tu pon park illegal tepi dinding suka hati aku.tengok2 team maxis pekebenda yg tengah lawan.layan wayang je la aku..

Daleela said...

Dayah, AAC memang terror dowh..Sikit lagi bleh kene tempat ke 3.. Ko dating memanglah lambat. Acecece niat ko sbnarnya nak nengok wayang je kan... hehehehe

kak ina kl said...

salam ziarah..wah rajinnya main bowling cam hb akak gak.

kalau betul camtu..memang tak adillah kan..kalah menang adat pertandingan..janji happy..akak tau politik camtu..tapi akak malas nak ambil pot

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails