Wednesday, March 23, 2011

Bukan Ratu Longkang!!!


Assalamualaikum dan aaaahhhhaaaaiii~~~


**********



Akak sangat bersyukur kerna mempunyai makcik2, pakcik2 dan kazen yang sempoi dan 'haiipening'. Tambahan lagi kalau ada volunteer yang nak buat event untuk family bagi mengeratkan silaturahim. Biar jauh mana pun kita tinggal, carilah masa untuk bersama selain dari Hari Raya. Sebab hari raya adalah hari yang sibuk nak makan daging rendang, rendang maman, lemang ketupat dan sebagainya. Dah ramai2 tu tak kuasalah akak nak borak2 panjang sebab queu gelas dan pinggan pun panjang jugak.

"The Limi's family" telah dipilih sebagai nama family. Kenapa LIMI...ni nama arwah atuk den.. Event setiap tahun ialah bowling tournament.. Welll u noe me.. tahun lepas akak RATU LONGKANG ok... punyalah kuat chemistry.. En. A pun samo dapat RAJA LONGKANG....

Di tempat yang sama dan cuma tahun je berlainan telah merubah segala keputusan tauuuu.... Hampir jadi juara tauuu...cuma tak de luck je.. (ferasaaannn)




Kami di bahagikan kepada 4 kategori :

1. Kanak-kanak (Anak2 buah)
2. Veteran (Pakcik dan makcik)
3. Raja (kazen2 lelaki)
4. Ratu (kazen2 perempuan)

Pertarungan yang sengit ini berlangsung selama 2 jam selepas perut penuh. Selepas sessi pertarungan selesai. Berdebar2 jugaklah time ni.. Bajet leh dapat No.2, dah tau mesti tak menang, janji jgn kalah lagi. Hahahaha

Pemenang Kanak2 ialah Ezat (Anak Achik - Pakcik hensemku)


Pemenang kategori Veteran - Acik


Apo pasal mata korang tu terbeliak? Macam Zizan Nin kan?? Memang lah ni Zizan Nin punyo abang lain emak lain bapak. Hehehe

Pemenang kategori Raja ialah Asrul (ore kelate ni.. gomo kelate gomo) Slogan ni boleh pakai untuk apa jua kejohanan. Tak semestinya bola kan?


Dah lima bulan eh Asrul? hehehe Pewut sama bosa dengan pewut isterinya yang pregnant. (Tu sebab xbanyak saingan dalam kategori ratu, sorang dah tak qualified)

Pemenang kategori ratu ialah Kak yong bobok..eh salah.. Kak yong tart (tgk link blog die. Skrg dia jual macaroon gak tau)


Muka kak yong memang tak boleh blah.. poyo habis. Almaklumlah dapat menpertahankan kejuaraannya itu.

Dan juara keseluruhan ialah..........

*
*
*



Yang tengah tu ye sambil pegang 2 piala.. Memang DIva habisssslah.. (eh..lelaki boleh gelar Diva gak ke?) Bukan yang tepi sebelah kanan tu tau..(Yong, esksaited bukan main ko ngalahkan acik)

Suka benor Achik ni dapat 2 piala. Gelak besar nampak.

Owh.. Korang mesti nak tau siapa pengalah2 setiap kategorikan...



Tetap sporting walaupon kena pakai baju tersebut.


Last but not least..





L for Limi's not for loser okayyyy..

Disebabkan ada orang cakap...Siapa menang kena belanja...




Dapatlah kami makan beriani kambiiinggg... embek embek di Restoran Saba, cyberjaya.. Perghh memang sedap...


Tahun depan mesti akak cuba mendapatkan hadiah sagu hati..


Lots of Luv,
Dalee~~






2 comments:

kakyong said...

HAHAHHA...yg ponting den monang bosar...tq sbb buat iklan tak berbayar tu...toce2...

L@iLy_MiMie said...

anda ditag ;-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails