Thursday, November 1, 2012

Post Natal Figure


 Assalamualaikum dan aaaaahhhhaaaaaiiiiii~~~~~


************************************

Here is my Post Natal Figure... Hahahha saja nak buat kenang-kenangan dah kurus kembali. Tak sure berat sekarang berapa. Yang pasti dah kembali kepada berat sebelum pregnant. Lepas pantang hari tu lagi kurus.




Bagaimana kita dapat mengekalkan berat badan selepas bersalin? Sebenarnya bagi Dalee sangat mudah untuk turun sebab masa pantang kita tak makan benda berminyak.

Masa pantang Dalee hanya makan ikan bakar dan Sup sawi dan lobak putih selama 40 hari. Kekadang ikan singgang dan ayam panggang. Ikan pulak makan ikan sela sahaja. Nasib tak muntah hijau makan makanan yang sama.

Air manis memang kurang hanya minum di waktu pagi dan malam. Horlick dan kopi. {Sebab tu masa pantang Bukhary tak mau tido malam}

Berbengkung. Ini Dalee selalu curi2 tak pakai. Tapi lepas cukup 40 hari Dalee pakai Premium Beutiful. gagagagagagga (-_-)

Sampai sekarang Dalee pantang minum ais, minuman bergas dan ais krim.

Tapi sayangnya jamu2 semua Dalee tak makan sebab anak prolong jaundice. Sakit badan den. Serius tak sekuat dulu. Balik rumah lepas tidurkan Bukhary, pancit penat macam keje angkat balak.  Terlepas nak tengok TV "Clean House dan Extreme Coupon". gagaggagagagag (T_T)

Harap2 kurus dan sehat kekal sampai anak kedua. Anak kedua tahun depan. {EH!Biar betul hang hang ni?}


Lots of luv,
Dalee~~

4 comments:

yaya+frdz+auf said...

mencikk dah kurus. bagus2 gud job dalee.... :) ahkak pon akan try kuruskan badan selepas adik auf ni keluar. huhu

Daleela said...

hahahaha gudluck my pren.

e k i n ♥ y u s r i said...

eh,ade terserempak ea hr tue?
hehehehe

kech hidayah said...

wahhh...boleh ikut tips ko ni nak kurus lepas bersalin..agagagagagga...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails