Friday, October 19, 2012

Motherhood - Lil Bukhary 1st Toys









Assalamualaikum dan aaaahhhaaaiii~~~



*****************************************

Supermak... how do you do??? Miss my little Buk. Setiap kali Mama bernafas, setiap kali itu Mama rindu Bukhary. Walaupun Bukhary nakal :-). Nakal budak 4 bulan. Progress pembesaran Bukhary susah nak cakap whether it goes smoothly or vice versa. Perkembangan setiap bayi adalah berbeza-beza. Akak tidak mahu membandingan anak akak dengan dengan bayi lain. Itu hanya akan menambahkan 'keseteressan' je.. Tapi akak pantau perkembangan dia dengan buku biru yang klinik kesihatan bagi tu. InsyaAllah.. semuanya berjalan mengikut kehendakNYA...

This cute toys adalah pemberian dari my BFF - Bonda Yaya. 1st toy everrrrrr....Bukhary memang suka warna merah. Lil Buk pandai main toy ni tapi tak lama tu dia masuk mulut. So Mama tak bagi lil Buk main lagi. Biar dia pandai hold baru bagi balik.

Second picture (musical key) tu pemberian dari perita a.k.a uncle dan untienya (Anne dan Kak Long). Toys ni lil Buk tak pandai main. Dia tengok je.....  Bagus jugak dia tak pandai main sebab tak mau dia biasa main dengan toys2 ni.  



Masa akak pregnant hari tu memang tak ada niat langsung nak belikan dia permainan. Nak ajar dia minat buku or arts. Now akak realised nak didik anak bukan perkara mudah. Zaman i-pad canggih2 ni, tak boleh biarkan anak terleka nanti ketinggalan. Suatu hari nanti Bukhary akan berterima kasih pada Mama sebab tak belikan Bukhary banyak mainan.

Walaupun Bukhary tak pandai main lagi, kami tunjuk2 pada dia. At least dia kenal warna2 yang ada pada mainan tu. Ajar dia menghargai pemberian orang ye. InsyaAllah.


Lots of luv,
Mummy Dalee~~

1 comments:

Zihan Zamberi said...

dalie..dun bother to buy him toys sgt..baby xtau appreciate..let him play wit plastic botel..tupperware kecik..anything that around u..save budget nnti bleh beli toys yg best2 bile die dh pandai appreciate..if u want nazhan punye pun no prob..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails