Friday, May 20, 2011

Jalan-Jalan tengok manusia di rumah kaca...Pasti berjaya di Akademi Fantasia....

Assalamualaikum dan aahhhaaaiii~~~

**********************

Jangan di tanya macam mana akak boleh terjebak dan ketagih tengok AF ni. Rancangan realiti yang dah boleh agak siapa yang menang. "Nampak beno menipunya...". Tapi dalam tipu2 tu terlayanlah jugak. Bukannya apa AF ni ibarat macam tengok Maharaja lawak jugaklah.. Akak memang suka gelakkan orang ni...Buat pulak kat tempat yang tak de classsss tu.. AEON Jusco, nampak 'so matilah' tempat ni...Kalau wat kat MID Valley takpelah jugak.. Macam NING dan NICKY buat time mentor dulukan?? Class gitu... Hish asal nampak macam wartawan hiburan plak dah aku ni... ooowhh pelisss ok..



Menapak2 akak mencari rumah kaca cinderellas itu.


Ok..nampak dah. Terpampang besor nama Cikgu Ning disitu. Tapi sekali lagi deme ni menipu. Yang adanya Cikgu Faty...eh, sama je muka Cikgu Faty ni dekat luar dan dalam TV.


Ace teropong sikit budak2 AF yang akak minat. Hi Nera.. (Apasal hengko ni cantik bebenor...ni nak marah ni...). Fina ni cam gedixx je.. Yang ko ni kenapa nak buat muka sedih Lena oii..cepuk kang.



Dulu sebenarnya akak minat jugaklah kat si Azri ni sebabnya ada iras2 Faizal Tahir. Lepas tu tengok dia dalam diari macam poyoooo je, tak kuasa akak nak meneruskan perasaan itu. Buat penuh hardisk hati akak je...

 


Yes berjaya mencelah dengan badan yang besar ini...




Sebelum balik akak tertawaf pulak rumah kaca cinderella ni. Ni dari belakang.. pintu kecemasan. Tapi tak nampak tandas dieorang pun. Korang ni tak g tandas ke? Takut kene batu karang je...



Hazama.. kau rindu tak nasi lemak seringgit tu? Hazama ni selalu je jumpa dia makan nasi lemak RM1 dengan kumpulan meet uncle hussin tu dekat kedai makan sebelah international school, Ampang... Kalau korang rajin pergilah makan kat sana waktu malam, dulu pernah gak jumpa Noh dengan Miss Nina kat sana, terserempak Ummi Aida tengah makan durian kat situ dan Amboi222 Azwan Ali ambil baju di kedai dobi seberang jalan kedai makan tu...tapi korang jangan bajet kedai makan tu macam yang mahal2 tu tau.. kedai tu biasa2 je, berdepan dengan seven 11.. Uikk semenjak bila pulak akak jadi pemandu arah artis ni? Kalau tak jumpa jangan marah tau... hehehehe..

 


Hah itu pengetua...tua2 berisi.



Mak aiii macam robotcop je akak ni.... Pasti berjaya di Akademi Fantasia......

Tag line akak "Kau boleh ke? Aku boleh jekkk..." sambil letak tangan di dada..



 
Lots of luvs,
Dalee~~

Tuesday, May 10, 2011

Jalan - Jalan Cari Makan : Restoran Al-Rawsha, Bulatan Kg. Pandan

Assalamualaikum dan aaaahhhaaaaiii~~~

***************************************

Ahlan wasahlan...Sabtu yang lepas, selepas anna pulang dari kerja lebih masa sebab banyak kerja, suami anna mahu belanja anna makanlah...Tapi anna terkilan sebab anna tak bawa camera besar anna. Terpaksalah anna pakai camera di celah saku. Lebih dikenali sebagai camera handphone..

Kepala anna sudah senget ke kiri sebab angin gastrik penuh di sebalh kiri sebab anna sudah lapar tahap unta berjalan 10 marhalal..



Untuk membuang angin3 gastrik tadi, mari kite tarik dan tahan nafas. Nampakkan sama hidung tu dengan unta?





Ini adalah kawasan buat air mereka.




Anna tak paham jugak kenapa mereka hantar dessert awal2. Vanila ice-cream RM10 (paling murahlah ini)





Untuk penggemar tea..Ente boleh cuba ini mint tea teapot RM10. Lagi ramai lagi baguslah




Ini dengan konfidennya Anna order 2 pinggan. Mandy Lamb RM25. Tapi nak menghabiskannya.. Ya Rabbbbbiiii...Anna minta ampun tak dapat habiskan walaupun anna tahu membazir amalan syaiiitooon...ade lebihan yang telah dikumpul2 dan dibungkus bawa balik. hehehhe. Ente semua sebenarnya boleh makan 2 orang dalam 1 pinggan tu..



Gambar sabotaj.. nasi di bibir.. Ente jangan buat anna marah yaa....




Possing ala2 arabian sekejap.




Ente.. terima kasih sebab belanja anna makan. Tapi anna tidak dapat menahan untuk bercerita cerita lawak itu.

Restoran ni ada mak guard yang jagalah... Sewaktu kami nak keluar dari parking ke jalan besar di bulatan kg. pandan tu tengah jem. Makcik guard ni dengan baik hati menahan semua kereta di tepi jalan dan bagi kami laluan... Anna punya suami banyak sukalah... sambil berkata "Kak.. terima kasih banyak2 .. terima......." dan di balas oleh makcik guard tu " Jalan2 cepat.. jalanlah.. jalan - jalan"... Sekali kene marah da.....hahahahhaha rasa pedih biji mata menahan gelak..


Lots of luv, Dalee~~




Thursday, May 5, 2011

Best ke tempat kerja korang???


Assalammualaikum dan aaaahhhaaaaiii~~~


*************

Bila sampai masa khidmat kita tidak lagi diperlukan.. kita perlu pergi. Tapi sekarang khidmat akak masih di perlukan, cuma akak je dah tak larat.. Help! Help! i need higoat...Bila kerja dah melambak2, work station adalah segalanya. Tempat makan, tempah tidur, tempat melepaskan marah dan tempah melepaskan sedih. Tempat yang ada sekarang ni memang syiooookkk!!!


This is Daleela's work station - unedited version


Paling bersih dan kemas di antara yang lain2.. hehehe



 
Mouse kiut yang penting bagi orang yang lambat pick up guna laptop macam hakak.


 

Bukan sekadar hiasan tapi memang nak guna. Segala mak nenek klip ada. Boleh buat kerongsang kalau tak cukup.


 

Paling tak suka tengok tray ni semenjak 1 menjak ni. Penuh semacam. Banyak benda tak boleh nak settle. Tak baguihlah ang ni Daleela...



Ni paling suka guna bila kita nak kejar respons orang...Kalau gomenlah, bila kol je operator xangakt2.. bukan semua gomenlah, gomen yang makan duit orang paling banyak tulah dia...dan paling benci kalau orang kejar kita pulak. Asyik lah berdering...


 

Post it note aku.. aku rasa aku je sorang wat macam ni.. cepat lupa aku ni... Kunun nak nampak macam kreatiflah..


 

Akak nak pengsan dah ni... tolong cari lori....ada tak pembantu rumah yang xguna? boleh pinjamkan untuk 3 or 4 bulan ni? Pleaseeeeee


Esok lusa kalau dah tua, boleh tunjuk kat anak cucu tempat kerja mummy atau nendanya..poyooosss...ahhahaha



Lots of luv,
Dalee~~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails