Tuesday, May 10, 2011

Jalan - Jalan Cari Makan : Restoran Al-Rawsha, Bulatan Kg. Pandan

Assalamualaikum dan aaaahhhaaaaiii~~~

***************************************

Ahlan wasahlan...Sabtu yang lepas, selepas anna pulang dari kerja lebih masa sebab banyak kerja, suami anna mahu belanja anna makanlah...Tapi anna terkilan sebab anna tak bawa camera besar anna. Terpaksalah anna pakai camera di celah saku. Lebih dikenali sebagai camera handphone..

Kepala anna sudah senget ke kiri sebab angin gastrik penuh di sebalh kiri sebab anna sudah lapar tahap unta berjalan 10 marhalal..



Untuk membuang angin3 gastrik tadi, mari kite tarik dan tahan nafas. Nampakkan sama hidung tu dengan unta?





Ini adalah kawasan buat air mereka.




Anna tak paham jugak kenapa mereka hantar dessert awal2. Vanila ice-cream RM10 (paling murahlah ini)





Untuk penggemar tea..Ente boleh cuba ini mint tea teapot RM10. Lagi ramai lagi baguslah




Ini dengan konfidennya Anna order 2 pinggan. Mandy Lamb RM25. Tapi nak menghabiskannya.. Ya Rabbbbbiiii...Anna minta ampun tak dapat habiskan walaupun anna tahu membazir amalan syaiiitooon...ade lebihan yang telah dikumpul2 dan dibungkus bawa balik. hehehhe. Ente semua sebenarnya boleh makan 2 orang dalam 1 pinggan tu..



Gambar sabotaj.. nasi di bibir.. Ente jangan buat anna marah yaa....




Possing ala2 arabian sekejap.




Ente.. terima kasih sebab belanja anna makan. Tapi anna tidak dapat menahan untuk bercerita cerita lawak itu.

Restoran ni ada mak guard yang jagalah... Sewaktu kami nak keluar dari parking ke jalan besar di bulatan kg. pandan tu tengah jem. Makcik guard ni dengan baik hati menahan semua kereta di tepi jalan dan bagi kami laluan... Anna punya suami banyak sukalah... sambil berkata "Kak.. terima kasih banyak2 .. terima......." dan di balas oleh makcik guard tu " Jalan2 cepat.. jalanlah.. jalan - jalan"... Sekali kene marah da.....hahahahhaha rasa pedih biji mata menahan gelak..


Lots of luv, Dalee~~




6 comments:

yaya+frdz+auf said...

sedap ke? i nasik beriyani ni kurenggg sket arr. uhhu. kecuali beriayni orang kawen sebab dia free. hahaha

PUANSTOBERI said...

oh. mmg tak penah lagi terai kedai2 arab ni. tau mmg portion byk.. mmg tak terabis punya. uhukss

Daleela said...

Yaya : Sedaplah kan... beb.. ini bukan nasi berianilah... ini nasi arab da...beriani mamak nye...


PS : Tak sangkat besar gitu... huhuhun igtkan kuat makan..

Yani said...

yani suka tgk tudung dalee..hihihi..

Daleela said...

Yani ni.. malu aaaiii.. hahahaha

Faridah Isnani said...

adess...naik putus urat kentot baca part bawah tu...ketawa sorang2 sampai kawan opis aku ingat aku kena sawan...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails