Wednesday, September 14, 2011

Eid Celebration/Potluck 1432 (2011)



Assalamualaikum dan aaahhhhaaaaaiiiiiii~~~~


**************

Planning nak buat potluck ni dari tahun lepas. Tetapi di sebabkan tahun lepas tu hangat2 tahi ayam je.. jadi planning itu di carry forward ke tahun ini. Alhamdulillah menjadi... Tambahan lagi budak2 Chinese buat collection dan belikan kueh raya untuk budak2 Melayu.. terharu gitiiewww...

Semua budak Melayu membawa harta karun masing2.. Yang lelaki pun akak paksa jugak suruh bawa. Kerjasama dari mereka amat di hargai. Biasalah mana ada benda yang perfect. Tapi kalau boleh jangan biasakan diri dengan fikiran negatif... Melayu memang sangat sinonim dengan tanggapan negatif.. Sebenarnya fikiran negatif seperti ini hanya akan memburukkan lagi keadaan..Semangat orang2 di sekeliling akan hancur musnah.. Kalau semua orang di serapkan dengat semangat dan fikiran yang negatif, pasti semua benda tidak berjalan....Kita buat semua ni dengan ikhlas dan bukan untuk meraih pujian, InsyaAllah Allah akan melancarkan semuanya....

Makanan memang ada lebih, tapi tidak berlebih. Antara makanan yang di bawa  ialah :
#Lemang dan nasi impit - akak jugak (pandai kan.. xyah fenat2 nak masak)
#Nasi dagang dan roti jala - Kak Sofia (HOD akak a.k.a. orang kaya shah alam)
#Rendang kerang - Kak Zaharah
#Rendang ayam - Tina
#Rendang daging dan kek coklat - Kak Wani
#Meehun Soto - Zarifah
#Puding dan koktail - Kak Radziah
#Kambing bakar - En. Husni (Orang kaya Ampang)
#Hann - Air Kotak (Orang Kaya Damansara)
#Danial - Pinggan, mangkuk, sudu, garfu dan air botol (Orang kaya PJ)
#Taufiq - Buah2an (Jiran Remy Isyak) "Remy.. I lah yang selalu kirim salam pada U"


***************************************

 Makanan nak jugak gambar beraya..

Nasi dagang yang sangat sedap hokay !!!
 

Roti Jala yang aduiii sedap jugak....

Rendang kerang kental dan sedap. Dapat ku bungkus bawa balik..ngeh ngeh ngeh


Geng2 rendang : Rendang ayam 3 ekor licin dan rendang daging 2 kg licin jugak...Ooo Food Tag tu akak yang buat..so what? segan sebb bawa lemang jek..


Meehun soto pior orang Johor buat okay.. memang sedaplah.. huhuhu sedih sebab dapat makan sikit jek. 


Kambing yang di nanti2kan oleh orang ramai.. Bapak gile sedap. Dr. Grill selalu ada di kawasan Pandan Indah... Syukur berpeluang tapau. Boss TQ.

Geng2 desert..banyak kan?


*
*
*
Keseluruhannnya bila semua di satukan.....


Credit : From BB Lim Tong San  (Super senior masa UUM)

*****************************

It was sooo....great bila semua orang happy. Orang yang masak pun happy. One thing yang akak risau ialah Boss Besar (Senior Partner) takut-takut dia tak puas hati. Sebab dia jenis Boss yang very very very particular dengan benda yang kecil2. Dah lah masa nak buat celebration ni boleh plak lupa nak minta kebenaran dia. Akak dan kak Radziah (HR) minta kebenaran dari Acting Partner je. Memang telah di luluskan. Then baru akak sent email. Tapiiiiii....tulah bila Big Boss terima email, terus dia tanya siapa punya angkara ni dan kenapa dia tak tahu. Actually kami bukan nak wat grand2 pon. Just makan2 lah. Tapi bila BB dah hint macam tu, nampaknya kena letak effort lebih nak jaga hati dia.

The deco done by Zarifah, Sofia and Zaharah....Ada ketupat, lampu lip lap di atas dan di meja...


 
Tapi BB tak makan banyak sebab dia vegetarian dat day (Moon cake festival). Tapi kalau dari air mukanya begini... dia marah ke dia ok?
 
 Kira oklah tu kan? Kalau tahun depan dia kata boleh jemput orang luar datang....Phuuewwww.. lega..

 Selamat berpuasa sunat semua....


Lots of luv,
Dalee~~
 


1 comments:

PUANSTOBERI said...

seriyes sonok tgk gmbr 'perpaduan kaum' camni. bes je tgk. maklum ler, kite ni duk opis yg sekaum je. huhu. plak tu walo sekaum, tp pangai..Masyallah hai..

p/s : rajin nyer bagi food tu name tag yer. Hihi :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails