Thursday, April 12, 2012

Wah~~ waktunya sudah hampir ni... Where and When laa ??



Assalammualaikum dan aaahhhhaaaaiiii~~~


**************************


"Bila nak bersalin?"
"Erk lambat lagi. InsyaAllah awal bulan 7"
"Nak bersalin kat mana?"
"Erk.... kat Hospital Ampang je..."
"Yeke... kenapa tak pi swasta.."


Camne nak jawab? Kalau ikut hati semua wanita nak bersalin dan di layan dengan baik di hospital swastakan. Tapi tulah ikut rezeki memasing2.. Sebab dalam pemikiran akak, anak 1st without any experience adalah bukan waktu yang sesuai nak main testing and error. Hallo this is  not programminglahh... At the end, anything happen if hospital swasta ni tak mampu nak handle, pass plak kat hospital kerajaan balik.... Nakmo.. nakmo nakmo..

At this stage, ibu2 yang mengandung dan suami2 akan mendengar macam2 cerita dengan macam2 genre seperti cerita bersalin yang gembira, cerita bersalin yang scarrrryyy, cerita bersalin yang kelakar dan cerita bersalin yang romantik. Eh ada ke?

Bagi ibu2 yang mengandung anak pertama ni mesti lah seram sejuk je bila dah nak dekat2 bersalin ni. Macam akak yang penakut ni seboleh-boleh nak jadi berani. Tapi kadang2 tu jadi seram dan down plak bila 'orang-orang' kita ni suka bercerita betapa 'Scarryyyy' bersalin kat spital kerajaan ni. Adoooiii..... 

Last check up kat KK Ampang, berat akak 80kg je??? Percayalaaaaaa..... (Nyanyi lagu Siti) hahahhaha. Ni tak tipu, betul2 punya kejadian. Paling tak syiook, nurse tu boleh perasan plak akak tak minum air gula lagi. Nyampahnya.... Pastu siap pesan dan bleh start beli baju baby and packing2... eh eh eh...seram!!! Seram konon, stroller pon dah beli.. Melampau. Di sebabkan sekarang dah masuk 29 minggu, dah start g check up 2 minggu sekali, ni lah problemo nya.. Kerja kuli cam akak ni mana bleh amek time off selalu.. tak kesahlah dengan apa alasan sekali pon. Kalau amek cuti ranaplah.. kerja sapa nak buat... Waaaaaaaaaa....... fenin2..
 

Part ni bukan tak suka, tapi macam 'pyhico' je. Ashiklah nak mengira tendangan2 Van Persie si tecik ni. Kalau dia tak tendang, mula lah kang terpikir macam2. Dah lah setting sampai jam 9 mlm je. Si tecik ni kuat menendang bila nak tido. Pon xpaham ni. Nak ajak bergurau ke? Ikut perangai sapa tak tau suka tido lewat ni... Nakmo nakmo nakmo...


Lots of luv,
Mummy Dalee~~


4 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

baby ekin pon suke gerak bile nak tdo?
so cmne tue ea?

Daleela said...

Tula pasai.. kita assume jelah baby ok kan? think + think +

Anonymous said...

Saya tau dia ikut sape yg suke tido lelewat mlm ni.. Emangnyaaa ikut mama dia la sbb dr pongalaman eden, dulu2 zaman blajo kolej dulu mlm2 mmg tido lewat kan kan kan, hehe.. Brgosip je tau, auuwwww... Tak pun tgk cd or main game or main lari2 kat depan balkoni kayu tu kan.. Brgogar satu Insaf tu, hehe.. If exam lg la trus xtido lngsung.. Plg2 tido pun 1jam je.. (hik hik, kenal saya x).. Msti poning kpalo nk mikio kan, huhu..

Lara is me said...

hehe.i pun mgkin hosp.ampang....ala,mn2 pn same,sakit ttp sakit,hihihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails